Welkom op Barend en Van Dorp.nl

Ontdek het volledige beeldarchief van 8 jaar Barend en Van Dorp

Uitzending 06-03-2002 Uitslag gemeenteraadsverkiezingen

Gemiddelde: 4.9 (10 stemmen)
Beschrijving

Uitsag gemeenteraadsverkiezingen. Actuele dagelijkse talkshow van Frits Barend en Henk van Dorp. Vaste gast is columnist Jan Mulder. De gasten zitten gezamenlijk aan tafel en reageren op elkaars gespreksonderwerpen. In deze aflevering te gast: Pim Fortuyn, lijsttrekker Leefbaar Rotterdam over de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam deze dag waarbij zijn partij 16 zetels heeft gewonnen (videoverbinding); Frits Wester, politiek verslaggever; Naïma Azough, kandidaat Kamerlid GroenLinks; Boudewijn Büch, schrijver en programmamaker; Albert Verlinde, presentator tv-programma RTL Boulevard, over de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen (telefonisch). Met een optreden van de popgroep Di-rect.

Pim Fortuyn vanuit Rotterdam
Lijsttrekker van Leefbaar Rotterdam Pim Fortuyn geeft live via videoverbinding een reactie op de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam deze dag. Zijn partij staat op een winst van zestien zetels. Hij heeft de PvdA en het CDA opgeroepen de stem van het volk niet te negeren en, ondanks een eerdere weigering, met hem te praten over een mogelijke coalitie voor de gemeenteraad van Rotterdam.

Naïma Azough
Kandidaat Kamerlid voor GroenLinks Naïma Azough geeft haar visie op de winst van Leefbaar Rotterdam bij de Rotterdamse gemeenteraadsverkiezingen. Zij gaat in tegen de generalisatie van moslims en allochtonen door onder anderen Pim Fortuyn. Verder vertelt ze hoe ze als nummer tien op de kieslijst van GroenLinks voor de komende Kamerverkiezingen is gekomen.

Uitslag Rotterdamse verkiezingen
Politiek verslaggever Frits Wester geeft commentaar op de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam, waarbij Leefbaar Rotterdam zeventien zetels wint. Hij schetst een beeld van de kiezers die op Pim Fortuyn stemmen. Wester kijkt vooruit op de positie van de Lijst Pim Fortuyn bij de komende landelijke Kamerverkiezingen op 15 mei 2002. Volgens hem maken politici een karikatuur van Fortuyn om hem vervolgens te bestrijden.

Boudewijn Büch
Pim Fortuyn haalt regelmatig Voltaire aan met het citaat "Al heeft u nog zulke abjecte ideeën, ik zal ze verdedigen". Schrijver en programmamaker Boudewijn Büch ontkracht dat dit citaat van de Franse schrijver is. Hij vindt Fortuyn een "pseudo-intellectueel".

Di-rect
Optreden van de Nederlandse popgroep Di-rect.

Albert Verlinde
Presentator bij tv-programma RTL Boulevard Albert Verlinde reageert telefonisch op het verloop van de Rotterdamse gemeenteraadsverkiezingen.

Gasten: Naïma Azough, Boudewijn Büch, Pim Fortuyn, Albert Verlinde, Frits Wester Bekeken: 5012 keer Lengte: 53min Uitzenddatum: 6-03-2002

Plaats een reactie

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
Image CAPTCHA
Type de karakters (let op hoofd- en kleine letters) uit de afbeelding over.