Welkom op Barend en Van Dorp.nl

Ontdek het volledige beeldarchief van 8 jaar Barend en Van Dorp

Uitzending 09-03-2001

Gemiddelde: 4.5 (2 stemmen)
Beschrijving

In deze aflevering te gast: Pistolen Paultje (Paul Wilking), crimineel en dierenvriend; Boudewijn Büch, schrijver; Frits Wester, politiek verslaggever; Gordon, zanger over de verwachte verlovingsdatum van prins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta (telefonisch). Met een optreden van de zanggroep Ebonique.

Nieuws van de dag
De gasten, inclusief de presentatoren, vertellen wat hun nieuws van de dag is. De stelling van de dag luidt: 'Het feministisch maandblad Opzij weert terecht redactrices met een hoofddoek'.

Boudewijn Büch
Tafelgast Boudewijn Büch heeft zich verdiept in Máxima Zorreguieta en haar familie, n.a.v. haar voorgenomen huwelijk met kroonprins Willem-Alexander. Dochter Dolores heeft inmiddels afstand genomen van haar vader, die minister was onder dictator Videla.

Frits Wester
Politiek verslaggever Frits Wester reageert op een interview met prins Willem-Alexander tijdens een werkbezoek aan New York over de commotie rond de vader van zijn vriendin, Jorge Zorreguieta. De prins verwees daarbij ter verdediging naar een ingezonden brief in een Argentijnse krant (die van Jorge Videla zelf bleek te zijn).
Wester bespreekt verder de landelijke politiek, o.a. de opmerkingen van minister Tineke Netelenbos van Verkeer over het rekeningrijden en de prestatiecontracten met de NS, en het boek 'De val van Bram Peper - Afrekenen met een politicus'.

Paul Wilking
Dierenvriend Paul Wilking (78), alias Pistolen Paultje, spreekt tegen dat hij de 'ongekroonde koning' van de Amsterdamse onderwereld is. Wilking was van jongs af gek met wapens en zat tijdens de oorlog in het gewapend verzet. Wilking zet zich in voor dierenleed en -mishandeling. Af en toe speelt hij een gangster in een film.

Ebonique
Optreden door zangroep Ebonique: 'So much love'.

De oranje telefoon
Zanger Gordon geeft een voorspelling van de verlovingsdatum van Willem-Alexander en Máxima: 11 juni 2001.

Gasten: Boudewijn Büch, Paul Wilking Bekeken: 3680 keer Lengte: 45min Uitzenddatum: 9-03-2001

Plaats een reactie

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
Image CAPTCHA
Type de karakters (let op hoofd- en kleine letters) uit de afbeelding over.