Welkom op Barend en Van Dorp.nl

Ontdek het volledige beeldarchief van 8 jaar Barend en Van Dorp

Uitzending 20-03-2000

Gemiddelde: 4.8 (4 stemmen)
Beschrijving

In deze aflevering, in afwezigheid van Jan Mulder, zijn te gast: Rob Scholte, kunstenaar, die tijdens de uitzending zijn hoofd laat kaalscheren; Teun van Vliet, oud-wielrenner en ploegleider van wielerploeg Farm Frites; Joost Zwagerman, schrijver, over een tv-interview met Bram Peper n.a.v. diens declareergedrag als Rotterdamse burgemeester.

Rob Scholte I
Kunstenaar Rob Scholte vertelt over de aanslag op zijn leven in 1994, waarbij hij zijn twee benen verloor. De kunstenaar kondigt aan dat hij vader wordt en dat hij pogingen gaat doen te leren lopen met protheses. Scholte is in afwachting van een belangrijke kunstopdracht van de Duitse regering. Tijdens het gesprek gedraagt Scholte zich zeer onrustig en neurotisch. Hij zet een petje op en af, rookt sigaretten en beantwoordt ondertussen een telefoontje op zijn mobiel.

Teun van Vliet
Teun van Vliet, wielerploegleider van Farm Frites, krijgt drie uitspraken over dopinggebruik voorgelegd. Farm Frites is de opvolger van TVM. Van Vliet is tamelijk streng voor zijn renners. Een glaasje wijn aan tafel is taboe. Op de achtergrond klinkt het geluid van een tondeuse.

Rob Scholte II
Scholte laat zijn hoofd kaalscheren, als statement bij een reis naar Berlijn.

Joost Zwagerman
Schrijver Joost Zwagerman recenseert een tv-interview met Bram Peper vanuit een Noorse berghut. De afgetreden minister van Binnenlandse Zaken gaf een verklaring voor zijn declareergedrag als burgemeester van Rotterdam.
 
Rob Scholte III
Scholte vertelt over het verzamelen van voetbalplaatjes, zijn jeugd en zijn kunstwerk in Berlijn.

Gasten: Rob Scholte, Teun van Vliet, Joost Zwagerman Bekeken: 9878 keer Lengte: 45min Uitzenddatum: 20-03-2000

Plaats een reactie

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
Image CAPTCHA
Type de karakters (let op hoofd- en kleine letters) uit de afbeelding over.