Welkom op Barend en Van Dorp.nl

Ontdek het volledige beeldarchief van 8 jaar Barend en Van Dorp

Uitzending 20-11-2002

Gemiddelde: 4.9 (17 stemmen)
Beschrijving

Laatste aflevering met Boudewijn Büch. In deze aflevering te gast: Ronald Koeman, trainer Ajax; Henk Scheermeijer, oud-geheim agent en schrijver van het boek 'De memoires van een spion'; Boudewijn Büch, schrijver en programmamaker. Met een optreden van zangeres Georgina Verbaan. Dit is de laatste uitzending met Boudewijn Buch als sidekick. Drie dagen later overlijdt hij aan een hartstilstand.

Item

Filmpje waarin Tweede Kamerlid voor Leefbaar Nederland Fred Teeven deelneemt aan de mariniersloop. Hij finisht bij de laatste acht. 

Ronald Koeman

Ronald Koeman de trainer van Ajax vertelt dat het leven als trainer een stuk vermoeiender is dan dat van voetballer. De verantwoordelijkheid is veel hoger. Hij geeft commentaar op de wedstrijd Duitsland-Nederland die vanavind gespeeld werd. Bondscoach Dick Advocaat belt altijd als er iemand geselecteerd wordt. Ze gaan in op het spel van verschillende spelers. Ajax is beter gaan spelen Koeman heeft een spontanere spelersgroep geformeerd die zelf initiatief neemt. Hij geeft de spelers meer vrijheid dan voormalig Ajaxtrainer Co Adriaans. Jan stelt dat een groot elftal tot stand komt door een groot speler. Jan vraagt zich af of Van der Vaart deze rol kan vervullen. Koeman wil Van de Vaart nog een paar jaar de tijd geven om te rijpen. Hij draagt het elftal nog niet. Hij is bepalend door zijn acties en rendement, maar hij laat anderen nog niet beter voetballen. Koeman heeft spelers die niet spelen, maar wel bij de selectie blijven, o.a. Aaron Winter. Koeman is teleurgesteld over Jari Litmanen. Die is blessuregevoelig en heeft zinds zijn aankoop nauwelijks gevoetbald.

Henk Scheermeijer

Henk Scheermeijer oud-geheim agent Henk Scheermeijer vertelt over het leven van een spion. Als je middelmatig genoeg bent wordt je geselecteerd door de geheime dienst. Scheermeijer beweert dat de Iraakse dictator Sadam Hoessein enorme partijen isolatiemateriaal geimporteerd heeft afkomstig uit een fabriek in Roermond. Dit schip is per sateliet gevolgd. VN controleur Blix gaat naar Irak om te controleren of Hoessein nucleaire activiteiten heeft. Met enkele lagen van deze steenwol kunnen ondergrondse ruimtes zo geisoleerd worden dat er geen radar doorheen kan. De nieuwset snufjes van Blix zullen dus beperkt resultaat opleveren. Scheermeijer was spion voor de inlichtingendienst buitenland (IDB)en soms uitgeleend aan de CIA of andere buitenlandse diensten. Zijn code was x005. Hij had valse paspoorten en een schuilnaam. Spioneren heeft niets te maken met James Bond. Hij toont een balpoint die ook een schietpen is. Hij had dit 'speelgoed'nooit mee. Van Dorp gaat in op kamervragen die zijn gesteld naar aanleiding van de inhoud van het boek 'De memoires van een spion'. Er zou een aanval op de Euromast verijdeld zijn beraamd door Palestijnse terroristen. De geheime dienst laat je nooit los, na 33 jaar is Scheermeijer adviseur. Scheermeijers sterke punt is dat hij geen angst heeft.

Georgina Verbaan

Een optreden van Georgina Verbaan zij zingt 'Easier said than done' van haar cd 'Sugar Spider'. 

 

Boudewijn Büch 

Boudewijn Büch In de jaren '50 ontstaat een nieuw literair genre: boeken van mensen die beweren dat ze in een concentratiekamp geinterneerd zijn geweest. Als voorbeeld bespreekt Boudewijn Büch het boek van Binjamin Wilkomirski. Die beschrijft de periode tot zijn vierde jaar, waarin hij de meest vreselijke martelingen in een concentratiekamp zou hebben ondergaan. Het boek blijkt totale onzin te bevatten waar de hele literaire wereld ingetuind is. Büch doet de gevolgen van deze geschiedenis uit de doeken. 

Ronald Koeman verwacht dat Kivu aan het eind van het seizoen vertrekt bij Ajax. De linksbenige Stefanovitsj staat op het lijstje als zijn opvolger.

Gasten: Boudewijn Büch, Ronald Koeman, Henk Scheermeijer Bekeken: 6149 keer Lengte: 49min Uitzenddatum: 20-11-2002

Plaats een reactie

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
Image CAPTCHA
Type de karakters (let op hoofd- en kleine letters) uit de afbeelding over.