Welkom op Barend en Van Dorp.nl

Ontdek het volledige beeldarchief van 8 jaar Barend en Van Dorp

Uitzending 21-05-2001

Gemiddelde: 4.5 (4 stemmen)
Beschrijving

In deze aflevering te gast: Maartje van Weegen, journalist, over het televisie interview dat zij heeft gedaan met prins Constantijn en Laurentien; Prem Radhakishun, advocaat.

Maartje van Weegen
Interview met Maartje van Weegen over haar interview met Prins Constantijn en prinses Laurentien dat enkele dagen eerder op televisie is uitgezonden. Van Weegen vertelt over de afspraken en het voorgesprek met de prins en prinses en over de aanpassingen achteraf door de Rijksvoorlichtingsdienst. Ze legt het verschil uit tussen het interviewen van de koninklijke familie en ‘gewone mensen’. De presentatoren en Jan Mulder proberen Van Weegen te ontlokken dat ze anders, minder fel en politiek correcter is tijdens dit interview. Zij vinden het interview saai en weinig verrassend. Van Wegen gaat niet direct in op de kritiek.
http://nos.nl/video/36561-gesprek-met-prins-constantijn-en-laurentien-brinkhorst-2001.html

Prem Radhakishun
Advocaat Prem Radhakishun gaat in op de dood van Fred Derby, Surinaams vakbondsleider en politicus van de partij Nationalistische Republiek. Derby heeft een grote rol gespeeld bij de ontwikkeling van Suriname. Bovendien is hij de belangrijkste getuige in het proces tegen Desi Bouterse over de Decembermoorden, waarbij vijftien tegenstanders van het regime van Bouterse zijn vermoord. Derby heeft zijn verklaring afgelegd op een videoband voor het geval hem iets zou overkomen. Radhakishun vertelt over de impact van de Decembermoorden op Suriname, de betekenis van Derby voor het land en over zijn eigen visie op zijn moederland.

Mevrouw Borst treedt op
Actrice Marjan Luif geeft, verkleed als minister van Volksgezondheid Els Borst, een reactie op de commotie die is ontstaan over uitspraken van Borst naar aanleiding van de nieuwe euthanasiewet. Deze uitspraken schaden D66. ‘Mevrouw Borst’ wil zich vanaf nu van haar gezellige, menselijke kant laten zien in de media. Ze gaat zingen om D66 weer op de kaart te zetten. Het interview ontaardt in een optreden van Els Borst (Marjan Luif) met een medley van Amsterdamse volksmuziek.

John Blankenstein

Voormalig scheidsrechter Blankenstein geeft telefonisch commentaar op de geplande open dialoog tussen minister van Grote Steden en Integratiebeleid Rogier van Boxtel, de Rotterdamse imam Khalil el Moumni en verschillende moslimorganisaties. De dialoog wordt georganiseerd naar aanleiding van uitspraken van imam el Moumni van de Rotterdamse An Nasrmoskee over homoseksualiteit. Blankenstein vindt het raar dat er geen enkele homo-organisatie is uitgenodigd om deel te nemen aan het gesprek. Wat hem betreft is er geen sprake van een dialoog als een van de gesprekspartners, de homobeweging, ontbreekt.

Máxima in 1 minuut
‘Multikunstenares’ Marita Spoel heeft Máxima, de verloofde van prins Willem-Alexander, geschilderd. Zij krijgt een minuut om in de studio te vertellen waarom.

 

 

 

Gasten: Prem Radhakishun, Maartje van Weegen Bekeken: 4339 keer Lengte: 45min Uitzenddatum: 21-05-2001

Plaats een reactie

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
Image CAPTCHA
Type de karakters (let op hoofd- en kleine letters) uit de afbeelding over.