Welkom op Barend en Van Dorp.nl

Ontdek het volledige beeldarchief van 8 jaar Barend en Van Dorp

Uitzending 21-09-2001

Gemiddelde: 4.8 (4 stemmen)
Beschrijving

In deze aflevering te gast: Xandra Brood, weduwe van kunstenaar Herman Brood die op 11 juli 2001 zelfmoord heeft gepleegd door vanaf het dak van het Hilton hotel in Amsterdam te springen; Frits Wester, politiek verslaggever. Met een optreden van muzikant Toots Thielemans.

Xandra en Holly Brood
Op 11 juli pleegt Herman Brood zelfmoord door van het dak van het Hilton hotel in Amsterdam te springen. Zijn weduwe Xandra Brood vertelt hoe zij en haar kinderen met het verlies van Herman omgaan. Broods gezin respecteert zijn keuze voor zelfmoord. Xandra wijdt uit over Hermans verslavingen, het gedwongen afkicken omdat zijn lichaam geen drugs meer opnam, de brief van een ooggetuige over de laatste momenten van Herman, zijn afscheidsbriefje aan Xandra en de kinderen, hun woelige relatie en haar leven samen met Herman Brood. Xandra haalt een anekdote aan dat hij zich tijdens een vlucht verkleed heeft als Martinair-stewardess. Ze reageert op het feit dat het nummer 'My way' postuum Hermans enige nummer één hit is geworden in Nederland. Dochter Holly Brood komt halverwege de uitzending bij haar moeder op schoot zitten.

Frits Wester
De Europese ministers hebben eerder deze dag verklaard dat niet de VS maar de VN de leiding moeten nemen in de internationale coalitie tegen het terrorisme. Frits Wester geeft een reactie op deze uitspraak en op de impact van besluitvorming over de internationale strijd tegen het terrorisme voor de Nederlandse politiek en samenleving. Wester bespreekt het binnenlandse nieuws dat politicus Pim Fortuyn niet meer op de lijst van politieke partij Leefbaar Nederland wil staan, maar een eigen lijst wil. Wester noemt enkele namen die op die lijst zouden staan.

Toots Tielemans
Optreden van de Belgisch-Amerikaanse jazz artiest Toots Tielemans op mondharmonica, begeleid door pianist Karel Boulé.

Gasten: Xandra Brood, Frits Wester Bekeken: 6206 keer Lengte: 47min Uitzenddatum: 21-09-2001

Plaats een reactie

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
Image CAPTCHA
Type de karakters (let op hoofd- en kleine letters) uit de afbeelding over.