Welkom op Barend en Van Dorp.nl

Ontdek het volledige beeldarchief van 8 jaar Barend en Van Dorp

Uitzending 30-03-2001

Gemiddelde: 3.3 (3 stemmen)
Beschrijving

In deze aflevering zijn te gast: de Tweede Kamerleden Agnes Kant (SP), Boris Dittrich (D66) en politiek verslaggever Frits Wester over de verloving van prins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta; Dick Grijpink, directeur Taxi Centrale Amsterdam; John Buijsman, acteur. Journalist Eric van den Broek meldt telefonsich de arrestatie van Slobodan Milosevic, voormalig leider van Servië. John Buijsman, zijn vader Luut en Keimpe de Jong treden op.

Nieuws van de dag
De gasten, inclusief de presentatoren, vertellen wat hun nieuws van de dag is. Centraal staat de verloving van prins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta.

Verloving Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta I
Sfeerimpressie van de persconferentie van kroonprins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta, bij de bekendmaking van hun verloving.

Verloving Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta II
De Tweede Kamerleden Agnes Kant (SP) en Boris Dittrich (D66) belichten de gevolgen van het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima, met name over de rol van de vader van Máxima. Jorge Zorreguieta was tijdens het dictatoriale regime van Videla minister in diens kabinet. Politiek verslaggever Frits Wester mengt zich in het gesprek.
ARCHIEFMATERIAAL: prins Claus bij bekendmaking verloving; innige omhelzing van Willem-Alexander, Máxima, koningin Beatrix en prins Claus.

Dick Grijpink
Dick Grijpink, directeur van Taxi Centrale Amsterdam, vertelt over de maand die hij gevangen zat op verdenking van het vormen van een criminele organisatie. Ook reageert hij op een conflict tussen Taxi Direct en TCA bij het Centraal Station van Amsterdam.

John Buijsman
Acteur John Buijsman vertelt over zijn rol in het toneelstuk 'Hengst', over het leven van de Britse bokser Henry Cooper.

John Buijsman, Luut Buijsman en Keimpe de Jong
Optreden door John Buijsman, Luut Buijsman en Keimpe de Jong: 'Angel eyes'.

De oranjetelefoon
Spelletje waarin politici de verlovingsdatum van kroonprins Willem-Alexander en Máxima Zorreguita raden. Boris Dittrich wordt uitgeroepen tot winnaar van 'De Oranjetelefoon', doordat hij de verlovingsdatum het dichtst heeft benaderd.

Arrestatie Slobodan Milosevic 
Journalist Eric van den Broek meldt telefonisch dat de voormalige Servische leider Slobodan Milosevic gearresteerd is.

Verloving Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta III
De tafelgasten complimenteren de inspanningen van premier Kok (PvdA) inzake de verloving. Aansluitend de uitslag van de stelling: 'Wim Kok moet in 2002 opnieuw minister-president worden'. Eens: 48%, oneens: 52%.

Gasten: John Buijsman, Boris Dittrich, Dick Grijpink, Agnes Kant Bekeken: 6030 keer Lengte: 45min Uitzenddatum: 30-03-2001

Plaats een reactie

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
Image CAPTCHA
Type de karakters (let op hoofd- en kleine letters) uit de afbeelding over.